Syltade gröna tomater

Tid: 1 timme

Så här på sensommaren brukar det finnas gröna tomater i odlingen på balkong. Dom hinner oftast inte mogna så här kommer ett recept på nånting gott!

Ingredienser

  • 1 kg små gröna Tomater
  • 4 dl socker
  • 2 dl ättiksprit
  • 10 nejlikor
  • 3 cm ingefära
  • 1 kanelstång (kan uteslutas)
  • 2 l vatten
  • salt
  • Instruktioner

    Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd. Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Lägg ner tomaterna och sjud dem i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag. Sterilisera burken eller burkarna du ska använda genom att värma dem i 120 grader ugn i tio minuter eller koka dem. Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig. Lägg i tomaterna och sjud dem i 5 minuter. Det gör inget om de går sönder i skalet. Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra. Ta upp tomaterna och fördela dem i burken eller burkarna. Låt lagen koka upp och koka i några minuter. Häll lagen över tomaterna. Sätt på lock direkt och sätt att svalna. Förvara mörkt och svalt. Syltade tomater håller sig då i ett år.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben