Syltade gröna tomater

Om alla tomater inte mognar så är den här inläggningen inte så tokig.

Ingredienser

  • 1 kg små, gröna tomater
  • Vatten
  • Lagen
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl ren ättika
  • 4 dl vit sirap
  • 2 bitar hel kanel
  • 2 bitar muskotblomma
  • 6 hela kryddnejlikor
  • Instruktioner

    1. Skölj tomaterna och ta bort blomfästena. Pricka eller rulla tomaterna över ett rivjärn.
    2. Förväll tomaterna 5 minuter i kokande vatten. Lägg dem i väl rengjorda burkar.
    3. Koka upp samtliga ingredienser till lagen. Häll den varm över tomaterna.
    4. Låt stå i 3 dygn. Koka därefter upp lagen ytterligare en gång. Sila bort kryddorna och häll åter lagen över tomaterna. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Dintan 1 augusti 2008

    Lade in bild från Dansukker

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben