Syltade nypon
Serverar:
1-2 portioner
Ett utsökt tillbehör till viltkött och höstens mustiga köttgrytor.
Ingredienser
1 liter nypon
2 dl vatten
½ dl ättikssprit 12 %
3 dl strösocker
2 bitar kanelstång, 3-4 cm
5-6 hela nejlikor
Instruktioner
Ta bort skaft och blomfästen från nyponen. Dela dem och kärna ur med en liten sked. Skölj väl.
Koka upp vatten, ättikssprit, socker, kanel och nejlikor. Lägg i nyponen och låt dem småkoka under lock ca 30 minuter.
Häll upp i rengjorda, varma glasburkar.
Liknande recept
Syltade päron till ost
5
8
2
Syltans Youghurtbröd
1 h
2
Guns syltade gröna tomater
4.4
50 min
10
11
Syltade kantareller
4
2 h
1
Syltade gula kantareller
Mammas syltade pumpa
2 h
Chokladtårta med apelsinsmak
10-12
Chokladgifflar
5
24
1
Marsipantårta med körsbärsfyllning
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!