Tabbouleh

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Enkel matlagning men med väldigt mycket smak. Mycket mynta och bladpersilja ger den rätta libanesiska känslan.

Ingredienser

  • 1 dl bulgur
  • 4 tomater
  • ½ zucchini
  • ½ liten gul lök
  • 410 g stora vita bönor på burk
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 1 kruka mynta, grovhackad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • Salt
  • Peppar
  • 6 pitabröd eller chapatibröd
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen. Låt kallna.
    2. Tärna tomaterna och zucchinin. Skala och strimla löken. Blanda detta med vita bönor och persilja i en skål.
    3. Grovhacka myntan och vänd ner den. Ringla över olja och citronjuice. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
    4. Värm brödet enligt anvisningen på förpackningen. Lägg tabbouleh i brödet och med en aubergineröra.

    Liknande recept

    15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben