Tabbouleh på helt korn med morot och butternut

Serverar: 6 portioner

Här möts det persiska och det nordiska köket i en fräsch tabbouleh, fullproppad med smaker och vitaminer.

Ingredienser

  • 3 dl helt korn
  • 2 lagerblad
  • 450 g morötter i olika färger
  • 450 g butternutpumpa
  • 70 g spenat
  • Dressing
  • Finrivet skal och saft av 1 citron (endast det gula)
  • ½ dl olivolja
  • ½ msk florsocker
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka kornet enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten med 2 lagerblad.
    3. Skala och skär morötter och pumpa i små fina tärningar. Fördela grönsakerna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen, 5-8 minuter, det ska vara tuggmotstånd kvar.
    4. Blanda alla ingredienser till dressingen och vänd ihop med grynen och de rostade rotsakerna. Smaka av med salt och vänd runt spenaten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben