Tacomarinerad fläskkarré

Serverar: 4 portioner

Fläskkarré är utmärkt till kryddstarka rätter och en bubblare i tacosammanhang. Om du vill kan du lägga karrén på grillen.

Ingredienser

  • 600 g benfri fläskkarré
  • 2 msk tacokrydda
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk Svenskt Smör från Arla
  • Tillbehör
  • 1 pkt, 336 g, mjuka tortillabröd
  • 2 dl Arla gräddfil
  • 3 dl guacamole
  • ½ liter strimlad isbergssallad
  • 1 dl Arla Köket riven ost texmex
  • 1 burk, 215 g, svarta pintobönor, sköljda och avrunna
  • Grillade majskolvar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Skär snitt i köttet och stick in vitlöksklyftorna. Gnid in tacokryddan på köttet.
    3. Stek köttet runt om i smör i en stekpanna.
    4. Lägg det i en ugnssäker form och sätt i en termometer. Stek i nedre delen av ugnen tills temperaturen är 68°, ca 45 min.
    5. Låt köttet vila ca 10 min.
    6. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd och tillbehör.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben