Tartaletter med mandelkräm

Serverar: 8 portioner

Dessa läckra bakverk blir som allra godast om du garnerar de nygräddade bottnarna precis innan de ska serveras. De är en fröjd för både öga och gom.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 300 g vetemjöl
  • 150 g smör
  • En nypa salt
  • 2 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • Mandelkräm
  • 3/4 dl mandel
  • ½ dl råsocker
  • 50 g osaltat smör
  • 4 äggulor
  • Garnering
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 liter färska hallon eller andra bär
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjöl, smör, salt, florsocker, ägg och äggula för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
    2. Platta till degen och lägg den i plastfolie. Förvara degen i kylen en timma.
    3. Smörj åtta tartelettformar. Dela degen i åtta bitar och tryck ut dem jämnt i de små formarna.
    4. Nagga bottnarna med en gaffel och ställ in dem i frysen 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader.
    5. Gör mandelkrämen. Kör mandel och råsocker i en mixer till ett fint pulver. Det ska vara så små nötbitar som möjligt i blandningen.
    6. Klicka i smöret och blanda samman. Rör sedan ner äggulorna, en i taget.
    7. Fördela mandelkrämen jämnt i formarna. Grädda dem tills de har fått en gyllene färg, cirka 15 minuter.
    8. Låt tarteletterna svalna. Vispa grädde och vaniljsocker. Garnera tarteletterna med grädde och bär. Sikta till sist över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    imminn 4 november 2009

    Hej! Tack för alla goda recept du har delat med dej av. Detta receptet tänktea jag använda mej av till helgen. Därför undrar jag , vilken storlek på form är det du beskriver? Är det aluminiumformar? Du kan väl maila mej svar så snart du kan. MVH// Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben