Tekakor

Serverar: 40-45 portioner

Kanske inte världens nyttigaste bröd men dom är supergoda.

Ingredienser

  • 1 Liter mjölk
  • 5 dl Havregryn
  • 4 pkt Jäst
  • 2 dl socker
  • Ca 2 kg Vetemjöl
  • 300 gram Margarin
  • ½ tsk Salt
  • Instruktioner

    1. - Koka upp mjölken, häll i gryn & margarin (det smälter i mjölken) låt svalna till 37 grader
    2. - Smula ner jästen i en bunke & häll på sockret, rör om vartefter jästen löses upp
    3. - Slå på mjölkblandningen & tillsätt salt
    4. - Tillsätt mjöl & arbeta ihop till en smidig deg
    5. - Arbeta ut direkt (jag kavlar ut som vanlig bulldeg & använder ett mellanstort runt pepparkaksmått)
    6. - Jäs på plåt till dubbel storlek
    7. - Grädda mitt i ugnen, 225 grader ca 8 minuter
    8. - Pensla med kallt kaffe (blir gott) eller kallt vatten direkt när dom är varma.
    9. - Låt kallna under bakduk
    10. Lycka till!

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (2)

    mkall 8 februari 2008

    Riktigt goda blev dom

    Dammtussen 15 mars 2008

    Tack för receptet, dom blev goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben