Tekakor

Serverar: 40 portioner

Jättegoda tekakor till förmiddasfikat!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1,5 tsk salt
  • 3 msk sirap
  • 1 msk brödkryddor (finns i påse)
  • 4 dl Fyra sädesslag (blandning av vete, korn, råg och havre)
  • 3 dl havregryn
  • ca 7 dl vetemjöl (gärna special)
  • Pensling
  • uppvispat ägg
  • ev sesamfrön eller vallmofrön
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader Smula jästen i bunken. Rör ut den i litet av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, brödkryddor, Fyra sädesslag, havregryn och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Tillsätt mer mjöl om så behövs. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 45 minuter. Ta upp degen på bakbordet och knåda den lätt. Dela den i två delar och rulla ut till längder. Dela längderna i 20 bitar vardera och forma små tekakor. Låt jäsa i 45 minuter. Nagga och pensla med uppvispat ägg, strö sesamfrö eller vallmofrö över och grädda i 8-10 minuter eller tills bröden har fått fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben