Tekakor

Serverar: 50 portioner

Riktigt goda. Bättre än köpta. Barnen älskar dessa.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 l mjölk
  • 3 hg margarin
  • 3 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 4 paket jäst
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn och mjölk i en skål. Ställ i kylskåp och låt stå över natten.
    2. Smula sönder jästen i en bunke, häll i socker och salt. Smält margarinet och värm havregrynsblandningen till 37°. Slå detta över jästen. Häll i mjölet och arbeta ihop degen. Baka ut till tekakor med en gång. Låt dem jäsa i 2 timmar.
    3. Grädda i 175° i ca 12-15 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (4)

    frokensmilla 3 september 2008

    Hur mycket vetemjöl ska det vara?

    nippen 29 november 2011

    Hur mycket vetemjöl ska det vara??

    Inabina 23 mars 2015

    Jag mäter aldrig mjölet, utan häller i lite i taget tills jag har en deg som är lagom.

    pall1 25 maj 2015

    Suveränt, enkelt och väldigt gott. Tack för detta recept/Pålle

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben