Riktigt goda. Bättre än köpta. Barnen älskar dessa.
Ingredienser
5 dl havregryn
1 l mjölk
3 hg margarin
3 dl socker
1 tsk salt
4 paket jäst
Vetemjöl
Instruktioner
Blanda havregryn och mjölk i en skål. Ställ i kylskåp och låt stå över natten.
Smula sönder jästen i en bunke, häll i socker och salt. Smält margarinet och värm havregrynsblandningen till 37°. Slå detta över jästen. Häll i mjölet och arbeta ihop degen. Baka ut till tekakor med en gång. Låt dem jäsa i 2 timmar.
Hur mycket vetemjöl ska det vara?
Hur mycket vetemjöl ska det vara??
Jag mäter aldrig mjölet, utan häller i lite i taget tills jag har en deg som är lagom.
Suveränt, enkelt och väldigt gott. Tack för detta recept/Pålle