Tekakor

Serverar: 12 portioner

Glutenfria

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 50 g flytande margarin
  • 1 dl boveteflingor
  • ca 6 dl glutenfri mix
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37º (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av den varma mjölken. Häll på resten av mjölken.Blanda i fiberhusk och rör om.
    2. Tillsätt flytande margarin, boveteflingor, mjölmix, socker och salt. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
    3. Knåda degen lätt på mjölad arbetsbänk. Dela degen och forma 2 längder. Dela varje längd i 6 bitar och forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor, cirka 12 cm i diameter. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
    4. Nagga kakorna med gaffel eller brödnagg. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter i 225 grader.
    5. Låt kakorna svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben