Tekakor

Serverar: 20 portioner

Goda tekakor, allra helst när de är nybakade.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarm mjölk
  • 3 msk honung
  • 1 äggula
  • 13-14 dl vetemjöl special
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken. Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar. Låt jäsa i 5 minuter.
    3. Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel. Placera på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Låt jäsa i 30-40 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250°. Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (2)

    katta1983 27 maj 2011

    Tack för ett recept som verkar både enkelt och väldigt gott! //Katta1983

    pihal 3 september 2011

    Tack för ditt recept. Har precis bakat dom. Härligt smidig deg och lättarbetad. Kommer definivt att göra dessa fler gånger. 5 i betyg från mig. Mvh pia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben