Tekakor

Serverar: 40 portioner

Jättegoda tekakor.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 liter mjölk
  • 100 gram jäst
  • 2 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 300 gram margarin
  • 2 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken, ta av den från plattan och blanda i havregrynen. Låt stå och svalna. Smält margarinet och låt stå och svalna.
    2. Blanda jäst och margarin, häll sedan i mjölken och havregrynen. Häll i övriga ingredienser och knåda degen tillls den släpper bunken. Låt jäsa i 30-40 min.
    3. Baka ut te kakorna och låt de jäsa i 30 min. Nagga dem sedan med en gaffel.
    4. Ugn: 225 grader i ca 10 min

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben