Tekakor

Serverar: 16 portioner

Bakade med skrädmjöl

Ingredienser

  • 0,5 l mjölk
  • 1 hg smör
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 4-5 dl skrädmjöl
  • 6-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till jästtemperatur.
    2. Blanda i de övriga ingredienserna. Spara lite av mjölet till utbakningen. Baka ut direkt och låt jäsa på plåten. Degen delas i 16 bitar och plattas ut till små tekakor. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min eller tills de fått en fin färg i 250 grader.
    3. Angående tiden på jäsningen så blir det lagom med ca 40-45 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben