Tekakor

Serverar: 35-55 portioner

Super goda och lätta och snabba att göra. Smakar som köpta har jag fått som kommentar.

Ingredienser

  • 1 l Vatten eller mjölk
  • 250 g Margarin smält
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 3 pkt jäst
  • 1,7 kg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en stor bunke med salt och socker. Smält margarinet och häll i vattnet, sedan häller du detta i bunken och vispar tills allt är blandat. Häll till sist i vetemjölet och arbeta ihop till en smidig kladdfri deg.
    2. Baka ut direkt på plåten och nagga dem. Jäs sedan i 20 minuter. Ställ sedan in dem i mitten av ugnen i 5-10 minuter beroende på storlek på tekakorna, du ser på färgen när de är klara.
    3. Tips: De blir lika goda och du bakar på rågsikt.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (1)

    pytte24 11 januari 2011

    Mycket goda tekakor, som gick snabbt att baka, blev höga och porösa. Visst inte det nyttigaste brödet, men ack så gott!!! Kommer garanterat att bakas fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben