Tekakor med havregryn

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar

Havregrynen ska svälla i mjölken några timmar, gärna över natten.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 8 dl havregryn
  • 175 g margarin
  • 75 g jäst
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl ljus brödsirap
  • 1 tsk salt
  • Ca 20 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Låt havregrynen svälla i mjölken i några timmar, gärna över natten. Smält sen margarinet och rör ner i havregrynen. Smula jästen i en liten skål och häll i fingervarmt vatten. Rör tills det löser sig.Rör ner i grynblandningen. Arbeta in salt,sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa ca 20 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den på nytt. Kavla ut degen och ta ut rundlar,ca 10 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa ytterligare i ca 40 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått fin färg i 225 grader.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben