Tekakor med korngryn

Serverar: 14 portioner

Tid: 1 timme 25 minuter

Detta är ett nytt recept som jag provat och det är bra Ej så svårt att göra.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljumt vatten
  • 1 dl korngryn
  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 1 liter vetemjöl special
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke Koka upp vattnet, häll i korngrynen och låt svalna till 37 grader Häll över grynblandningen över jästen och, rör tills den löst sig.Tillsätt havregryn ägg,olja honung salt och mjöl. Låt jäsa under duk 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bord. Jag förenklade receptet och rullade ut runda bullar och plattade till dem direkt på plåten Naggade dem med gaffel. Låt jäsa en gång till 30 miuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen. Låt svalna under duk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben