Tekakor med linfrön

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett bröd som håller sig som ny bakat i flera dagar

Ingredienser

  • 3 dl mjölk + 2dl mjölk
  • 1 dl linfrön
  • 1½ dl havregryn
  • 50 g jäst
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Koka gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregynen. Låt det svalna.
    2. Värm 2 dl mjölk fingervarmt. Smula jästen i bunke och häll lite av mjölken över. Rör tills jästen löst sig tillsätt resten av mjölken, gröten, crème fraichen, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl.
    3. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa ca 40 minuter.
    4. Kavla ut degen 2½ cm tjockt ta ut runda kakor med ett mått ca 8 cm i diametern.
    5. Nagga brödet och låt jäsa ca 15min.
    6. 225 grader i ca 12 minuter

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben