Serverar: 15 portioner
Mums, så goda och hälsosamma. De är lätta att göra. Jag har gjort de utan vetekli. I boken står: Tekakor med vetekli. Lite kli i degen gör kakorna extra goda. Ost, tomater och grönt är bra och mättande pålägg.
Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, + 37 C. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp den med lite av degspadet. Häll i resten av vätskan samt salt, socker, vetekli och vetemjöl. Arbeta degen väl. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Ta upp och kavla ut degen på bordet till en ca 1 cm tjock kaka. Markera med t ex en tekopp (ca 10 diameter) och skär ut tekakor. Lägg dem på smord eller bakpappersklädd plåt. Nagga och låt dem jäsa ca 30 min. Grädda kakorna mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme ca 8 min.
De här tekakorna var jättegoda och mycket enkla att göra!!