Tekakor med vetekli

Serverar: 15 portioner

Mums, så goda och hälsosamma. De är lätta att göra. Jag har gjort de utan vetekli. I boken står: Tekakor med vetekli. Lite kli i degen gör kakorna extra goda. Ost, tomater och grönt är bra och mättande pålägg.

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl vetekli
  • ca 1,2 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, + 37 C. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp den med lite av degspadet. Häll i resten av vätskan samt salt, socker, vetekli och vetemjöl. Arbeta degen väl. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Ta upp och kavla ut degen på bordet till en ca 1 cm tjock kaka. Markera med t ex en tekopp (ca 10 diameter) och skär ut tekakor. Lägg dem på smord eller bakpappersklädd plåt. Nagga och låt dem jäsa ca 30 min. Grädda kakorna mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme ca 8 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (1)

    solen08 12 januari 2009

    De här tekakorna var jättegoda och mycket enkla att göra!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben