Teriyakilax med grönsakswok

Serverar: 2 portioner

Ett recept från Fredrik Paulúns nya bok.

Ingredienser

  • 300 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl fullkornsris
  • 1 röd paprika, strimlad
  • ½ zucchini, strimlad
  • 100 g broccoli i små buketter
  • 2 msk rapsolja
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Dela laxfilén i två delar. Stryk på teriyakisåsen och strö sesamfrön på varje sida. Lägg i en ugnsfast form. Stek i mitten av ugnen på 200 graders värme, ca 15 minuter.
    2. Koka riset under tiden. Strimla paprikan och zucchinin i ca 5 centimeter långa strimlor. Dela broccolin i små buketter.
    3. Hetta upp oljan i en panna och fräs grönsakerna under omrörning i några minuter. Blanda i vinägern. Servera grönsakswoken varm till laxen och riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben