Teriyakisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Teriyaki är japanska och består av orden teri, som betyder glansig, och yaki, som betyder grillad. Teriyaki penslas traditionellt på grillat och kan också användas som sås.

Ingredienser

  • 1 dl kycklingfond (det går lika bra med buljongtärning och vatten)
  • 1.5 dl soya
  • 5 cl mirin
  • 1 dl socker
  • 1.5 cl vittvin
  • 50 g morot
  • 50 g grön paprika
  • 50 g gul lök
  • Instruktioner

    1. Gör så här 1. Skär ner rotfrukterna i centimeterstora tärningar och blanda med resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda på låg temperatur i 2 timmar.
    2. 2. Red eventuellt av med maizena.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bettanbom 29 juli 2010

    En väldigt god och bra sås :)

    Relaterade Artiklar

    Festa ut julen!
    Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben