Tex mex soppa

Serverar: 4 portioner

Toppa gärna tex mex-soppan med en klick lätt crème fraiche. En liten chilifrukt allra överst markerar att det här rör sig om en kryddstark anrättning.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 3 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk mexikansk kryddblandning eller tacokrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 grön paprika
  • 3 st chorizokorvar
  • 1 burk vita bönor
  • 1 burk majs
  • Tillbehör
  • Lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala morötter och potatis. Tärna dem. Fräs lök, potatis och morötter i lite matfett ca 5 minuter. Tillsätt pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Späd med buljongen och låt allt puttra ca 10 minuter.
    2. Kärna ur och strimla paprikan. Skär korven i slantar. Lägg ner paprika och korv i kastrullen tillsammans med bönor och majs. Låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud soppan rykande het tillsammans med lite lätt crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    christincarlsson 9 oktober 2010

    Super god!!! Alla barnen gillade den skarpt.

    fiskar 25 februari 2012

    mycket god soppa den kommer jag göra flera gånger det är ett måste att ha på en klick creme fraiche på tycker jag.

    Ljungbem 16 oktober 2013

    Fantastisk. Idag gör jag den för en fru och fyra tonåringstjejer som egentligen är mycket kräsna. Korven bredvid så att den kan bli vegetarisk också!

    Ljungbem 23 oktober 2013

    http://youtu.be/k6bSAwpDWwQ

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben