Texasben med bönsallad

Serverar: 4 portioner

Kycklingben penslade med honungsmarinad. Serverade med bönsallad.

Ingredienser

  • 1 förp Kronfågel kycklingben, 900 g
  • Ca 3 msk flytande honung
  • 2-3 msk kinesisk soja
  • 2 tsk råriven ingefära
  • Saft och skal från 1 lime
  • Ca 5 dl stora vita bönor
  • 2-3 paprikor i olika färger
  • 1 hackad vitlök
  • 1 röd pepparfrukt utan kärnor
  • 1 påse bladspenat, ca 140 g
  • Salt
  • Peppar
  • Smör/olja
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Salta och peppra benen och stek dem i ugnen, ca 25-30 minuter tills de blir färdiga och har fått fin färg. Köttsaften måste vara klar.
    3. Blanda samman honung med soja, ingefära och lime.
    4. Dela paprikorna i mindre bitar och fräs i smör/olja tillsammans med vitlök och hackad chili i ett par minuter tills allt mjuknat något men ändå har sin spänst kvar.
    5. Vänd ner spenaten och bönorna, fräs samman en minut. Smaka av med salt.
    6. Ta ut de nygrillade benen, pensla dem med honungsmarinaden, häll resterande marinad över benen.
    7. Servera genast med ljummen bönsallad, för extra matglada är klyftpotatis ett gott tillbehör.
    8. Tips: En kall smaksatt crème fraiche/gräddfil är gott att dippa till.
    9. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben