Thaifisk i ugn med laktosfri grädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt mums! Min son som inte gillar fisk annars tyckte det var gott :-)

Ingredienser

  • 400 g djupfryst fisk
  • 2 msk margarin
  • 1 msk dinkelsikt
  • 1 tsk salt
  • 2 dl laktosfri grädde
  • 2 msk thai sweet chilisås
  • 1 dl riven ost
  • Klippt eller fryst dill
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Morötter
  • Sallad med ananas, paprika, tomat och grönsallad till
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Smörj den ugnssäkra formen med margarinet. Skär det tinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor Strö ut mjölet över smöret i formen och lägg sedan dit fiskbitarna som du sedan strör saltet på. Häll grädde i en liten bunke och blanda i chilisåsen och osten samt dillen, häll över blandningen över fisken.
    2. Sätt fisken i mitten av ugnen och låt stå i ca 20-25 min.
    3. Om man vill kan man strö lättbrynt purjolök över mot slutet, eller räkor.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben