Thaigryta med fisk och nudlar

Serverar: 4 portioner

Kryddig nudelsoppa med inspiration från Thailand.

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk hackad koriander
  • 1-2 msk grön eller röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 pkt snabbnudlar á 85 g
  • 2-3 salladslökar
  • Strimlad koriander
  • Instruktioner

    1. Tina fisken.
    2. Skala, halvera och skär löken i skivor. Fräs löken i 1 msk olja med 1 msk hackad koriander i en kastrull/gryta ca 1 minut. Tillsätt currypastan och 3 msk kokosmjölk. fräs i 1-2 minuter, rör då och då. Tillsätt resten av kokosmjölken och 1 dl vatten, låt små koka ca 5 minuter.
    3. Skär fisken i bitar, stek fiskbitarna runt om i 1 msk olja i en het stekpanna ca 3 minuter, salta. Lägg fisken i kokossåsen och sjud ca 3 minuter.
    4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
    5. Skär salladslökarna i strimlor och strö över grytan. Servera grytan med nudlarna och garnera med lite strimlad koriander.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben