Thailändsk kycklingwok med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Kyckling med cashewnötter på thailändskt sätt. Det som får det att smaka thailändsk är deras svam eller fisksås, den är så speciell.

Ingredienser

  • 1-2 st vitlök, hackad
  • 300 g kycklingfilé
  • 50 g cashewnötter
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • 1 st purjolök skivad
  • 0,5 huvud blomkål
  • 0,5 huvud broccoli
  • 8 msk oystersås
  • 0,5 tsk Thai svampsås, eller fisksås
  • 1 nypa socker
  • 8 msk vatten
  • Garnering
  • Torkad thaichili
  • Instruktioner

    1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.
    2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
    3. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker.
    4. Lägg till sist i cashewnötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (5)

    EowynUndomiel 20 oktober 2008

    verkar spännande!

    camillaerikson 3 oktober 2010

    Supergott!

    wilma74 21 december 2010

    Jag ska nog prova detta någon gång tror jag

    intesar 6 december 2011

    gott gott

    OCMadde 27 september 2012

    Har lagat detta 2ggr, senast i veckan när min superpetiga tonårssyster var på besök och hör och häpna: Hon frågade efter receptet! Mycket gott och uppskattas av både barn och vuxna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben