Thailändska tigerräkor

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Som borta fast hemma.

Ingredienser

  • 400 g råa tigerräkor (scampi)
  • 1 burk bambuskott
  • 1 grön paprika
  • 1 röd lök
  • 2 röda chili (urkärnad och finhackad)
  • ca 3 cm färsk ingefära (skalad och finhackad)
  • 4 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 1 lime
  • 1 - 2 msk thailänds fisksås
  • 1 msk socker (gärna farin)
  • Smör och olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skiva rödlöken och skär paprikan i bitar. Stek dem i lite olja i en teflompanna /wok med lite av vitlöken tills de mjuknat något. Häll over på ett fat.
    2. Sänk eventuellt värmen på plattan något, lägg i en rejäl smörklick och lite olja. Fräs resterande vitlök, chili och ingefära i någon minut utan att det bränns. Lägg i räkorna och fräs tills de blivit helt rosa. Strö över sockret och pressa över limejuicen.
    3. Tillsätt bambuskott, paprikan och löken. Smaka av med fisksås tills rätten är lagom salt. stek allt i 4-5 minuter eller tills det är genomvarmt.
    4. Servera med ris och extra fisksås till den som önskar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben