Thailändska vårrullar

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • Ett paket vårrulledeg
  • 50 g glasnudlar som har blötlaggts 20 min i hett vatten
  • 280 g hackade champinjoner
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 tsk hackad vitlök
  • 50 g hackad bambuskott
  • 1 hackad purjolök
  • 1 finriven liten morot
  • 1 hackad kålblad
  • 100 g hackade böngroddar
  • 125 g stekt köttfärs
  • 2 msk fisksås
  • Instruktioner

    Låt degen tina, skär därefter varje skiva i 4 lika stora delar Fyllning: Blanda glasnudlar, champinjoner, koriander, vitlök, bambuskott, purjolök, morot, kålblad, böngroddar och köttfärs. Tillsätt fisksåsen och blanda igen. Lägg en del av fyllningen i ena hörnet på en degskiva. Vik över hörnet över fyllningen. Vik de två sidorna över fyllningen och rulla ihop. Fukta änden och tryck till så det sitter fast. Stek vårrullarna tills de får en guldbrun färg. Garnera med korianderkvistar eller persilja. Servera med Thailändsk söt chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben