Thaisallad

Serverar: 4 portioner

Variera med att byta ut grillad rostbiff mot till exempel kyckling eller fläskfilé.

Ingredienser

  • Dressing
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk pressad lime
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 krm råsocker
  • Sallad
  • 300-400 g grillat kött, t ex rostbiff i tunna skivor
  • 1/4 gurka
  • ½ rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • ½ röd spansk pepparfrukt
  • 1 liter blandade salladsblad t ex spenat, jungfrusallad, rödbetsskott, persilja, koriander eller thaibasilika
  • Tillbehör
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sås: Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
    2. Lägg köttskivorna på ett fat. Ringla över hälften av dressingen och låt stå en stund.
    3. Sallad: Skala och finstrimla gurka och rödlök. Dela tomaterna. Dela kärna ur och finstrimla pepparfrukten.
    4. Fördela gurkan, rödlöken, tomaterna, pepparfrukten samt sallads- och örtbladen på tallrikar. Toppa med köttet. Ringla över resten av dressingen. Strö över sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben