Tikkamarinerade tonfiskspett med gurk- och kokossallad

Serverar: 4 portioner

Allra godast blir det förstås med färsk hyvlad kokosnöt. Till nöds kan den ersättas med ca 150 g kokosflingor.

Ingredienser

  • 600 g tonfisk
  • 2 röd paprika
  • 2 rödlök
  • Marinad
  • 1 påse kryddor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl jordnötsolja
  • Sallad
  • 1 gurka
  • 0,5 kokosnöt
  • 3 msk majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden och lägg i fisk, paprika och lök. Marinera i 20 minuter.
    2. Blanda samman alla ingredienser till salladen.
    3. Trä upp fisken och grönsakerna på spett och grilla så att de får fin färg runt om. Fisken ska inte vara genomgrillad utan ha en kärna.
    4. Servera spetten med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben