Timjandoftande purjolökssoppa med ädelost

Serverar: 4 portioner

God och enkel soppa, endast 274 kcal/portion.

Ingredienser

  • 1 1/4 liter vatten
  • 2 purjolökar
  • 6 medelstora potatisar, ca 400 g
  • 1 msk olivolja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk färska timjanblad eller 1 krm torkad timjan
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 bitar ädelost à 15 g
  • 1 liten baguette, gärna fullkorn
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet. Skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva potatisen.
    2. Fräs lök, potatis, smulade buljongtärningar och timjan cirka 5 minuter i oljan i en gryta.
    3. Tillsätt det kokta vattnet och låt soppan koka ytterligare 15 minuter. Salta och peppra.
    4. Servera soppan med ädelost och rostad baguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben