Timjangratinerad gös på spenatbädd

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Fisken är panerad i receptet men du kan lika gärna låta bli att panera och bara steka fisken en minut på varje sida innan du sätter in den i ugnen. Du kan givetvis använda en annan fisk om du hellre vill det men tänk på att plattfisk lätt kan bli torr.

Ingredienser

  • Ca 350-400 g gös (eller annan vit fisk)
  • 250 g riven ost
  • 1 kruka timjan
  • Panering
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • Spenatbädd
  • 2 msk smör (för formen)
  • 300-400 g färsk spenat
  • 100 g fryst bladspenat
  • Saften från 1-2 citroner
  • Några kvistar timjan
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader
    2. Panera fisken och bryn den snabbt (max 2 minuter på varje sida) för en fin yta.
    3. Smörj en ugnsform och lägg i all spenat och några kvistar timjan och salta lätt (använd gärna saltflingor) och häll över saften från 1-2 citroner enligt egen smak och drisla över oljan.
    4. Lägg fisken över spenaten och sprid den rivna osten som blandas med timjan över.
    5. Låt gratinera ca 20 minuter eller till ytan är gyllenbrun.
    6. Servera till potatis eller pasta och en kall citronyogurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben