Tomat, basilika och mozarellakyckling!

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och enkelt!

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileér
  • 4-8 st skivor mozarella
  • 4 st soltorkade tomater
  • 8 st basilikablad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 mska soya
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl matlagningsyoghyrt
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk råsocker
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skär en ficka i kycklingfileérna och fyll med mozarella, soltorkad tomat och basilika. Förslut kycklingen med tandpetare. Lägg bitarna i ugnsäker form.
    2. Blanda kycklingfond, soya och olivolja som sen skedas över fileérna. Tillaga antingen i microvågsugn på full effekt 750w i cirka 5 minuter, eller i vanlig ugn på 175 grader i cirka 30 minuter. Ta ut kycklingen och ös med spadet några gånger under tillagningen.
    3. Blanda matlagningsyoghurt, riven ingefära, råsocker, cyennepeppar och smaka av med salt till en kall sås.
    4. Servera kycklingen med ris, pasta, couscous, såsen och sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Sashimi 15 december 2008

    Så enkel! Så god! Mums! Jag lagade rätten två gånger på samma vecka bara för att den var så god/enkel! :-P

    nilha 19 september 2009

    Underbart gott. Kanske inte billigaste maten i världen men mycket, mycket god! Verkar lite krångligt när man först ser receptet men är väldigt enkelt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben