Tomat och bönsoppa

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Matig soppa som värmer gott i vintermörkret.

Ingredienser

  • ½ msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 2 gröna paprikor
  • 5 dl vatten
  • ½ burk kidneybönor i lag (400 g)
  • ½ burk kikärtor i lag (400 g)
  • 2-3 msk grönsaksfond
  • ½ burk passerade tomater(400 g)
  • 3 krm paprikapulver
  • 2 krm chilipulver
  • ½ tsk strösocker
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och paprika. Hetta upp en kastrull och häll i oljan. Fräs lök och paprika utan att de får färg. Slå på vatten och koka upp. Slå av lagen från bönorna och skölj dem väl i ett durkslag. Tillsätt bönorna samt övriga ingredienser och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Om man vill kan man servera soppan med en klick matlagningsyoughurt.
    3. Som ni ser på receptet är det lätt att göra dubbel sats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben