Tomat och mozzarellapasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Frossa i cocktailtomaterna

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 500 g småtomater, gärna i olika färger
  • 3 fp mozzarella à 125, gärna minimozzarella
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 krm chiliflingor
  • 1 dl basilika, grovhackad
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning på förpackning, låt rinna av i ett durkslag. Dela tomaterna och mozzarellan. Vispa olja, vinäger, vatten, salt, peppar, vitlök och chiliflingor i en stor skål. Blanda ner tomaterna och basilikan. Låt marinera i ca 15 minuter. Blanda pastan med tomaterna och vänd ner mozzarellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben