Tomat och oreganoköttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Toppengoda och härligt stora och "smala" köttbullar med tomathack och oregano.

Ingredienser

  • 400 g mager nötfärs, 10 %
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
  • 2 tomater
  • 2 tsk smör-&rapsolja
  • Ugnsbakad potatis
  • 1 kg potatis
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör-&rapsolja
  • Servera med
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Krydda potatishalvorna med salt och lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen cirka 30 min.
    3. Blanda färsen med salt, peppar och oregano. Hacka tomaterna grovt och blanda ner dem. Rulla färsen till 16 stora köttbullar. Bryn dem runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Fortsätt steka på medelvärme cirka 10 min.
    4. Servera med gräddfil, ugnsbakad potatis och sallad.
    5. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben