Tomat och oströra

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En fantastiskt god röra gjord på soltorkade tomater, vitlök, olivolja och Västerbottensost. Passar som topping på crostini, kex, det mjuka brödet eller som tillbehör till det grillade köttet.

Ingredienser

  • 100 g soltorkade tomater
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja, ca
  • Instruktioner

    1. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar. (Om man inte gör det har de en tendens att fastna i matberedarens kniv). Riv Västerbottensosten (alternativt köp färdigriven). Skala vitlöken och dela den grovt.
    2. Lägg allt i en matberedare. Kör tills allt blivit finhackat och blandat. Fortsätt köra matberedaren och späd med olivolja till önskad konsistens. Jag brukar tillsätta olja tills det blir "smörkonsistens" på röran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben