Tomat och paprikasoppa med mozzarella

Serverar: 4 portioner

Underbart god och värmande soppa

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 2 potatisar
  • 2 smulade grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g krossade tomater
  • 125 g mozzarella
  • Citronskal
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär potatisen i bitar.
    2. Fräs lök och paprika i olivolja ca 5 min. Tillsätt potatis och buljong och fräs under omrörning i ytterligare 5 min. Tillsätt 5 dl vatten och koka under lock ca 5 min. Tillsätt de krossade tomaterna och koka tills potatisen är mjuk. Krydda med salt och peppar.
    3. Häll upp soppan i skålar och lägg i bitar av mozzarellan. Strö över lite finrivet citronskal och strimlad basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben