Tomat och parmesangratinerad Alaska pollock

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

en enkel och god fiskrätt

Ingredienser

  • 4 ryggfilébitar Alaska pollock
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400 g hela välavrunna tomater
  • 2 + 1 msk riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (knappt)
  • Ca 65 g hackad färsk babyspenat
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman hackade tomater, hackad babyspenat, pressad vitlök, tomatpuré, 1 matsked av parmesanosten, olivolja salt och peppar. Smöra en form lätt och lägg i fisken. Lägg hacket ovanpå och strö över resterande parmesanost. Gratinera i ugnen 15-20 minuter.
    2. Servera med ett gott potatismos och om du vill en god sås kanske crème fraiche med ramlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    BarbroNelson 22 november 2011

    Jag förstår inte var jag ska skriva 1/2 eftersom jag redan skrivit en halv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben