Tomatbröd med hasselnötter

Serverar: 2 portioner

Ett härligt ljusrött bröd, bakat på mix och smaksatt med tomater gånger tre- soltorkade tomater, tomatpuré och färska körsbärstomater. 164 kalorier/ brödbit

Ingredienser

  • 10 soltorkade tomater
  • ½ dl grovhackade hasselnötter
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 paket brödmix, tex. grekiskt lantbröd, kungsörnen
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 8 färska rosmarinkvistar
  • ½ tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Hacka soltorkade tomater och hasselnötter grovt. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Blanda brödmixen enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt även tomatpuré och honung i degvätskan.
    2. Forma degen till två runda bröd, stick ner rosmarinkvistar och tomathalvor i bröden. Strö över flingsalt. Jäs och grädda enligt anvisningar på förpackningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben