Tomatpasta med zucchini

Serverar: 4 portioner

Medelhavsmums är det i denna rätt! Vill du göra rätten vegetarisk kan du utesluta pancettan, men lägga till lite rökt paprikapulver för att få den lite rökta smaken.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 140 g pancetta
  • 3 mini zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ -1 krm chiliflingor (beroende på hur starkt du vill ha)
  • ½ krm socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 burkar plommontomater, á 400g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 400 g linguini (pasta)
  • ½ dl finhackad slätbladig persilja
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär zucchinin i bitar, finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs pancettan, tillsätt zucchinibitarna och fräs i ca 4 minuter.
    2. Tillsätt vitlök och chiliflingor och fräs i ytterligare 1 minut. Strö över socker och häll över vinäger.
    3. Häll i tomaterna, höj värmen, salta och peppra och låt koka i 10 minuter. Koka undertiden pastan al dente, med tuggmotstånd kvar. Låt pastan rinna av.
    4. Rör ner pastan i såsen, strö över finhackad persilja och ringla över lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben