Tomatsoppa med pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel tomatsoppa som passar utmärkt när man har lite pasta över. Mängde pasta är helt efter tycke, smak och/eller tillgång. Bild kommer nästa gång jag lagar det.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 1 msk mjölmix eller vetemjöl
  • 7-8 dl vatten
  • 1 grönskaksbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Olja fräsa i
  • Kokt pasta
  • Instruktioner

    1. Hacka löken fint eller riv den (om barnen inte gillar lökbitar). Fräs den i oljan utan att den blir brun. Smula i buljongtärning ohc mjöl och rr om. Häll i vatten och burktomater. Koka sakta i ca 10 minuter. Blanda i grädde och den färdigkokta pastan och låt det sjuda några minuter så att pastan blir varm.
    2. Servera gärna med biscotte (t.ex. glutenfria).

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (2)

    sikaal 18 januari 2010

    God enkel soppa, nu slapp jag slänga kokta makaroner! :-) Jag hade en knivsudd sambal i för extra sting. Serverade med ostsmörgås. Tack för receptet Lena

    up1 12 november 2011

    En GOD soppa för Förskolebarn! Jag tillsatte korv- falukorv. Kommer att göra den åt min familj i stället för tomat- påssoppa. Tack för receptet! Eva-Maria

    Relaterade Artiklar

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben