Torkade äpplen som vintergodis

Gott att äta i stället för godis och chips. Går att spara hela året i plast eller papperspåsar. När de torkar krymper de så man kan förvara massor. Ibland skalar jag ej dem och det funkar också bra

Ingredienser

  • Äpplen
  • Ev kanel
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skär dem i skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och sätt dem i ugnen ca 125 grader. Vänd dem varje halvtimme tills de känns torra.
    2. Om man vill göra en del med kanel så strör man på kanelen innan man sätter in dem i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    irko 11 augusti 2008

    Hallå! va kul med detta recept. Jag fick såna barndomsminnen av det, min mamma gjorde alltid såna av päron eller äpplen. Vi hade dom som godis eftersom vi bodde på landet och långt från affären. På Gotland kallar vi dom äppelgottar och pigg-gottar. Ha det bra /Inger

    emaxen 2 oktober 2008

    Tjingeling, jag jobbade så barnen var hemma själva efter skolan. När jag kom hem så luktade det äpple i hela huset, då hade de börjat torkat äpple till godis,de hade varit hos kompisar som gjort det, de tycker det är godare än vanligt godis så passar på och gör det nu medans vi har massvis av äpplen i trädgården.

    eligav 15 oktober 2009

    Jättegoda! Gjorde två omgångar med kanel och den enda nackdelen är att dom försvinner så fort ;-) Måste nog åka ut till mamma o göra nån omgång i hennes varmluftsugn så man får lite mer ut av varje omgång..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben