Torsk à la thai

Svensk fisk med thailändsk hetta

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finstrimlad spansk pepparfrukt
  • 1 msk grön currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1-2 dl fiskbuljong
  • 4 bitar torskrygg eller torskfilé
  • 200 g sockerärter
  • 4 skivade vårlökar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk grovt hackad koriander eller persilja
  • Instruktioner

    Fräs lök, pepparfrukter och currypasta i olja i en wock eller stekpanna. Blanda ner kokosmjölken och fiskbuljongen. Lägg i torskrygg eller torskfilé och låt koka upp. Sänk värmen och sjud ca 5 minuter. Ta upp fisken med en hålslev och håll den varm. Lägg i delade sockerärter och vårlökar och koka sakta 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg tillbaka fisken. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Blanda ner hackad koriande eller persilja. Server i djupa tallrikar med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben