Torsk med tomat, halloumi och dill

Serverar: 4 portioner

Medelhavet möter nordiska smaker i denna enkla och ljuvliga fiskrätt.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 500 g torskfilé
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar eller citronpeppar
  • 1 burk tomatsås, ca 350 g
  • 100 g halloumi
  • 1 kruka dill
  • ½ citron, finrivet skal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
    3. Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Häll över tomatsåsen och tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 46 grader, ca 20 minuter.
    4. Riv halloumin och finhacka dillen. Blanda ihop och toppa fisken direkt när den kommer ut ur ugnen. Riv över lite citronskal, endast det gula.
    5. Servera fisken med den kokta bulgurn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben