Torsk och tonfisk stuvning,- sås med mandel, ströbröd och ost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vart gott, blev att göra två fiskrätter separat fast enkelt, men sen kombinerar man dom i stekpannan genom att dela torsken i mindre bitar och blanda med tonfisken till en varm stuvning Själva torsktäcket kan man ändra till det som passar en men det ska helst vara nötter, brödighet, örttighet samt smörighet brynt när fisken grillas i ugnen

Ingredienser

  • 500 g torsk
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl flagad mandel
  • 2 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 0,5 dl hackad persilja (kan uteslutas)
  • 180 g tonfisk i vatten
  • 1 stor riven morot eller 2 medelstor
  • 3 stora rivna vitlöksklyftor
  • 3 dl riven svecia ost
  • 2 hackade tomater
  • 2 - 3 ägg
  • 2 - 3 dl mjölk
  • grillkrydda
  • paprikakrydda
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • örtsalt
  • chili habanero sås
  • Instruktioner

    1. Del 1
    2. Smält smör eller margarin i en kastrull eller i en övertäckt bunke i mikron Rör i ströbröd, hackad eller flagad mandel samt persilja. Blanda till en röra. Fördela mandelröran över fisken och platta till här och där till ett täcke. Sätt in mandelfisken i ugnen och baka den i ca 25 minuter tills fisken är genomstekt och mandeltäcket fått lite färg.
    3. Ta ut torsken och fördela i cm torskbitar till ca 300 g och spara 200 g av torsken
    4. Del 2
    5. Under tiden torsken bakas i ugnen är det ju lika bra att tillreda såsen
    6. Avrinn tonfisken från vatten, riv moroten , osten, vitlökarna, och hacka tomatbitar i cm storlek, knäck 2 ägg och lägg allt i en stekpanna . Puttra upp ca 5 minuter och späd med mjölk till en lite såsig stuvning.
    7. Lägg sen i ca 300 g torskbitar i stekpannan med smöret och mandeltäcket och puttra upp ca 2 min tillsammans med tonfisksåsen och rör om, smaka av
    8. Sen kryddar du valfritt mycket med kryddorna och spetsa till lite hetta med chile habanerosås, smaka av
    9. Servera till nykokt potatis eller pasta gärna till en sallad och ett gott bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben