Torsk pytt i panna

Serverar: 4 portioner

Annorlunda och god variant på pytt.

Ingredienser

  • 500 g torskfilé, sej eller hoki
  • 8 potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 knippe persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och löken. Skölj zucchinin. Skär potatis, lök och zucchini i grova tärningar. Stek potatisen i olivoljan i en stekpanna på låg värme i ca 5 min. Tillsätt sedan löken och zucchinin. Blanda alltsammans och håll det varmt.
    2. Skär torskfilén i lika stora bitar och stek dem på hög värme i ca 2 min. Blanda alltsammans försiktigt så att det inte blir mosigt.
    3. Tvätta citronen och finriv skalet. Hacka persiljan. Tillsätt citronskal, persilja och pressad vitlök i pannan. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera pytten direkt med en klick yoghurt på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben