Torskrygg i purjolöksgrädde

Serverar: 3 portioner

Gott och enkelt!

Ingredienser

  • 400 g torskrygg
  • 1 purjolök
  • ½ fänkål
  • 1 tsk timjan
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • Pressad potatis
  • Gröna ärtor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Dela torskryggen i lagom bitar.
    3. Skiva purjolök och fänkål i tunna strimlor och fräs dem mjuk i smör, de skall inte få färg. Blanda ner grädde, timjan, salt och svartpeppar. Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.
    4. Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll över purjolöksgrädden. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben