Torskrygg med kaprissås

Serverar: 4 portioner

Suverän till högtid/kalas.

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg med skinnet kvar, ca 800 g
  • 2 dl koncentrerad fiskbuljong, eller två tärningar
  • 150 g avrunnen kapris samt 1 msk spad i såsen
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 4 kräftor
  • 8 hela blåmusslor
  • 1 kg pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Stek de saltade (flingsalt) torskryggarna i en mycket het panna med skinnsidan nedåt In i ugnen med termometer till 58 grader.
    3. Gör under tiden såsen, häll i grädden i en kastrull koka upp, tillsätt buljongen samt kapris och spadet. Låt koka upp och klicka i smöret. Färdigt.
    4. Koka musslorna tills de är klara. Pressa den kokta potatisen
    5. Tag varma tallrikar lägg upp torsken mitt på tallriken, häll sås över. Garnera med kräfta och musslorna samt den pressade potatisen dekorera med en dillvippa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben