Tortiglioni gratinate

Allt i ett... enkelt och smidigt

Ingredienser

  • 350 g tortiglioni eller stora makaroner
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 300 g köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • ½ dl hackad basilika
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl nyriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.
    3. Skala och hacka löken. Skala och riv moroten. Fräs lök och morot i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
    4. Tillsätt köttfärsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt pressad vitlök, smulat lagerblad, vin, tomatkross, hälften av: grädden, hackad basilika, salt och peppar. Låt allt puttra samman ca: 20 minuter. Smaka av,
    5. Blanda den nykokta pastan med köttfärsen. Lägg allt i en smord eldfast form. Ringla resterande grädde över och strö tills parmesanostan ovanpå. Gratinera mitt i ugnem ca: 15 minuter eller tills allt är genomvarmt.

    Liknande recept

    15 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben